Ο Φοίβος ξανασυστήνεται

Στην πραγματικότητα έτσι είμαι βαφτισμένος. Η ταυτότητά μου γράφει Διονύσιος Φοίβος Δεληβοριάς και αυτό γιατί ο παππούς μου λεγόταν Διονύσης, στους γονείς μου άρεσε το Φοίβος και χωρίς να το καταλαβαίνουν ακριβώς, έκαναν ένα προχωρημένο φιλοσοφικό αστείο. Διονύσιος Φοίβος… Καταλαβαίνετε. Λοιπόν, έγραψα ένα τραγούδι για αυτό, ένα απόγευμα στην Καλλιθέα. Και θα το ξεκινήσει τώρα ο Κωστής...

Με αυτόν τον τρόπο, ο Φοίβος Δεληβοριάς συστήνει στο γεμάτο Gagarin, ένα από τα νέα του τραγούδια με τίτλο «Διονύσιος Φοίβος». Σε μία συναυλία/παρουσίαση δίσκου που θα μας μείνει αξέχαστη.

IMG_9944P

Ο νέος δίσκος του Φοίβου γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στο πατρικό του σπίτι, στην Καλλιθέα. Ο χώρος μεταμορφώθηκε σε studio ηχογράφησης για να αιχμαλωτίσει όλους αυτούς τους δαιμόνιους ήχους που θα μπορούσαν να κάνουν το νέο του δίσκο ξεχωριστό και πολύτιμο. Δέκα νέα τραγούδια, τρία ορχηστρικά και η αγαπημένη του «Κική» λίγο διαφορετική, συνθέτουν το νέο δίσκο του Φοίβου Δεληβορία με τίτλο (ποιόν άλλον) «Καλλιθέα»!

IMG_9947p

Το Gagarin ήταν γεμάτο και ανυπόμονο! Το πρώτο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στον νέο του δίσκο. Όλα τα τραγούδια παίχτηκαν με τη σειρά του δίσκου, σαν πράξεις ενός όμορφου θεατρικού έργου. Και ο Φοίβος φρόντισε να μας λέει εκείνες τις μικρές ιστορίες που κρύβονται πίσω από το κάθε του τραγούδι.

Όπως το «Κουνελάκι», το οποίο το έγραψε για την κόρη του (την οποία ευτυχώς δεν την ονόμασε «Φώτη», όπως παλιότερα είχε γράψει στο ομώνυμο τραγούδι).  Ή το «Knight Riders». Ένα τραγούδι για τον παιδικό του φίλο Γιώργο, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό.

Ο ήχος του νέου του δίσκου είναι φρέσκος, νοσταλγικός και πολύ μα πολύ ιδιαίτερος. Ειδικά στα τραγούδια «Ερημιά στην Καλλιθέα» και « Ο Ξένος», η ενορχήστρωση είναι πραγματικά ευρηματική. Και μεγάλο ρόλο σε αυτόν τον διαφορετικό ήχο του Φοίβου, έπαιξε ο παραγωγός του δίσκου, Χρήστος Λαϊνάς.

Ο παραγωγός του δίσκου, Χρήστος Λαϊνάς.

Ο παραγωγός του δίσκου, Χρήστος Λαϊνάς.

Μετά την παρουσίαση του δίσκου λοιπόν, ο Φοίβος μας έκανε μία βόλτα στα παλιά και αγαπημένα τραγούδια του. Σε κάποια στιγμή κατέβηκε στο κοινό και στάθηκε μπροστά από τη σκηνή. Τραγούδησε σε έναν-έναν ξεχωριστά. Μία κοπέλα του πετάει ένα φιλί στον αέρα και ο Φοίβος της χαϊδεύει το μάγουλο πριν γυρίσει στη σκηνή.

Οι μουσικοί είχαν τα κέφια τους και τα έδωσαν όλα. Όπως και η Αναστασία, η οποία ξεχώρισε με τη φωνή αλλά και τη ζωντάνια της, πάνω σε μία ανδροκρατούμενη σκηνή! Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το «Στη ντισκοτέκ» ξεσηκώνοντας το κοινό.

Η Αναστασία τραγουδάει με τον Φοίβο.

Η Αναστασία τραγουδάει με τον Φοίβο.

Η συναυλία τελείωσε με τον Φοίβο να ευχαριστεί κοινό και συντελεστές με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Και μετά τα φώτα άναψαν.

Ο νέος δίσκος του Φοίβου κυκλοφορεί από την Inner Ear σε μία πολύ ιδιαίτερη έκδοση.

Ο νέος δίσκος του Φοίβου κυκλοφορεί από την Inner Ear σε μία πολύ ιδιαίτερη έκδοση.

[gkri] Φωτογραφίες άρθρου : Νίκος Σουέρεφ[/gkri]

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:25:12+00:00 20 Μάρτιος, 2016|

About the Author:

RADIO CHAT