Είναι αργά για δάκρυα

[cc_quote]με το πρόσχημα του εκδημοκρατισμού[/cc_quote]Σοκ και δέος έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι έξι τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής (13/11/2015) στο Παρίσι και προκάλεσαν τον θάνατο 150 περίπου ανθρώπων.

«Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις γαλλικές δυνάμεις. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Δημοκρατία», ανέφερε στο πρώτο μήνυμά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θέλοντας να τονίσει ότι η δημοκρατία θα θριαμβεύσει ξανά. Αλήθεια, για ποια δημοκρατία, όμως, και για ποιον πολιτισμό μιλάμε όλοι εμείς οι δυτικοί;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει ξανά από δακρύβρεχτες αναρτήσεις, έχουν εμφανιστεί hashtag, το facebook ζητάει να καλύψεις με τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας την εικόνα προφίλ σου κτλ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα αυτά συμβαίνουν μόλις για 170 (το πολύ) ανθρώπους, όταν σε χώρες της Μέσης Ανατολής εδώ και χρόνια, σε καθημερινή βάση, πεθαίνουν περισσότεροι.

Πίσω απ’ όλη αυτή τη λύπη που εκφράζεται με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν, κρύβεται μια πολύ μεγάλη αλήθεια: Η πλήρης αποτυχία του δυτικού πολιτισμού στην Εγγύς Ανατολή κι ο φόβος ότι το τέρας, που θρεφόταν επί δεκαετίες, έχει γίνει τόσο ισχυρό που είναι σχεδόν αδύνατο να σταματηθεί αναίμακτα.

Άλλωστε, είναι κοινή παραδοχή όλων πλέον ότι η Αμερική, η Ευρώπη και οι λοιποί συγγενείς δεν θέλησαν ποτέ να σταματήσουν την αιματοχυσία στις αραβικές χώρες. Ο ορυκτός πλούτος εκείνων των περιοχών τους οδήγησε επί σειρά ετών στο να δολοφονούν χιλιάδες ανθρώπους με το πρόσχημα του εκδημοκρατισμού, του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, του εκπολιτισμού και τόσων άλλων χαζών δικαιολογιών, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν.

[gkri]Σ’αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω χρονολόγιο σχεδόν όλα τα σημαντικότερα γεγονότα για τη Μέση Ανατολή από το 1970 μέχρι σήμερα:[/gkri]

[cc_quote]έθρεψαν τον Ναζισμό[/cc_quote]Η ανοχή και οι ανόητες δικαιολογίες όλων μας οδήγησαν σε φαινόμενα δίχως προηγούμενο, όπως ο εμφύλιος της Συρίας. Ωστόσο, αντί να βοηθήσουμε έμπρακτα, αποφασίσαμε ότι είναι σημαντικότερη η σωτηρία των τραπεζών, του χρήματος, του ορυκτού πλούτου κι όχι των ανθρώπων. Η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της και οι χώρες, που έθρεψαν τον Ναζισμό, βάλθηκαν να κάνουν ξανά το ίδιο.

«Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Ολάντ.

Αλήθεια, γιατί ποτέ μας δεν πολεμήσαμε αδυσώπητα για να σταματήσουμε την αιματοχυσία στον Κόλπο;

Σχόλια

By | 2015-11-14T21:09:00+00:00 14 Νοέμβριος, 2015|
RADIO CHAT