Στον πηγαιμό για την «Ιθάκη»

Κανείς δεν εγκαταλείπει τη χώρα του με ένα μπογαλάκι για να ταλαιπωρηθεί και να κινδυνέψει τη ζωή του, ξοδεύοντας τις οικονομίες του. Το κάνει μόνο για πραγματικούς λόγους επιβίωσης.

Επειδή, λοιπόν, βάλαμε όλοι το χεράκι μας για να ξεσπιτωθούν αυτοί οι συνάνθρωποί μας από τη Συρία και αλλού μέσω των κυβερνήσεών μας – που ενεργητικά ή παθητικά συμμετείχαν (έστω και «κατά λάθος…») στην αποσταθεροποίηση μιας ολόκληρης περιοχής της γης στην ευρύτερη γειτονιά μας -, το maga.gr πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες στην Αθήνα.

Οι φωτογραφίες του Κωνσταντίν Ονισένκο και του Δημήτρη Παπαδημητριάδη, αποτυπώνουν την εμπειρία των εθελοντών πολιτών και ιατρών μας που συνέβαλαν. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ήταν εκεί, μαζί μας και ελπίζουμε ότι ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας θα συντρέξουν σε βοήθεια, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ότι θα κινητοποιηθούν και θα συνεισφέρουν από δυό-τρία πράγματα, εντοπίζοντας τους πρόσφυγες εκεί που η πολιτεία και ο Δήμος τους μεταφέρουν, ή τους κατευθύνουν κάθε φορά.

Θα συναντήσετε ανθρώπους αξιοπρεπείς αλλά πολύ ταλαιπωρημένους, με χαμόγελο γιατί δεν βρίσκονται πλέον μέσα στα καπνισμένα από τον όλεθρο τοπία, αλλά με την αγωνία για το άγνωστο που αντιμετωπίζουν καθημερινά και τις κακουχίες που υποφέρουν στο ατελείωτο ταξίδι της φυγής.

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:25:16+00:00 2 Οκτώβριος, 2015|
RADIO CHAT