Η νίκη θέλει προετοιμασία.

Παρακολουθώντας χθες βράδυ τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ενάντια στην εθνική Κροατίας, είδα για μια ακόμα φορά την επανάληψη ενός γνωστού έργου.

Μια ομάδα που στην αρχή σερνόταν, ήταν άστοχη, έκανε λάθη.

Πραγματικά πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη, που θα πίστευε ότι η ομάδα αυτή τελικά θα νικούσε.

Σταδιακά η εθνική μας σταθεροποίησε το παιχνίδι και στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με ένα απρόσμενο ξέσπασμα, κατόρθωσε να ανατρέψει μια διαφορά 10 πόντων και να κερδίσει.

ethnikiefibonbasket2015_859858751

Γιατί πρέπει πάντα να ενεργοποιείται ο Έλληνας την τελευταία στιγμή; Γιατί πρέπει να τα δώσει όλα, μόνο όταν διακυβεύονται τα πάντα;

Αναρωτιέμαι τι συνέβαινε στην ψυχή των παικτών, εκείνο το τελευταίο δεκάλεπτο.


secret22-thumb-large

Ήταν η αγάπη για την πατρίδα; Ήταν η δυσάρεστη αίσθηση, του ότι θα έπρεπε να αντικρίσουν την επόμενη ημέρα, τους απλούς συμπατριώτες τους και τα οικεία τους πρόσωπα και να τους πουν ότι δεν έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν; Ήταν απλώς αυτό που λέμε στην Ελλάδα φιλότιμο;

Ίσως ήταν όλα μαζί.

Το βέβαιο είναι ότι για να φθάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα, έστω και την ύστατη στιγμή, κάτι προηγήθηκε.


r??S??2015 / ??a - ?ñ?`/ EUROBASKET 2015 / GREECE - CROATIA

Κάποιος (ο προπονητής;) χρειάστηκε να τους έχει προετοιμάσει ψυχολογικά και σωματικά. Χρειάστηκε κάποιος να τους επιβάλλει να προσπαθήσουν, ακόμα κι όταν μπορεί να μην ήθελαν πραγματικά. Κάποιος ήταν εκεί να τους εμψυχώνει αλλά παράλληλα να τους κατακεραυνώνει όταν δεν απέδιδαν στο μέγιστο, σε κάποια στιγμή που δεν διακυβεύονταν τίποτα, αλλά από αυτήν εξαρτάται το μέλλον.

Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Μας έμεινε η χαρά από τη νίκη.

Η νίκη όμως, ξεκινάει πολύ πριν τον αγώνα.

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:25:17+00:00 7 Σεπτέμβριος, 2015|
RADIO CHAT