Το μήνυμα σε αυτές τις εκλογές; Ποιό μήνυμα;

Αρχικά επιτρέψτε μου να σας γράψω ότι το σημαντικότερο συστατικό στην επικοινωνία των κομμάτων με τους πολίτες, είναι το ΜΗΝΥΜΑ τους.

– Ποιό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές;

Στις προηγούμενες ήταν η “ΕΛΠΙΔΑ”. Εξαιρετικό και εύστοχο. Πλην όμως, επιβεβαιώθηκε ο Νίτσε: ότι “η ελπίδα είναι το χειρότερο κακό, γιατί παρατείνει τα βάσανα των ανθρώπων”. Αλλά και ο Φρόυντ! “Το Εγώ δεν είναι κυρίαρχο στο ίδιο του το σπίτι”. Αλλά ξεχάστε τους σοφούς της ανθρωπότητας, η νοικοκυρά γνωρίζει ότι το καλάθι της στο σούπερ μάρκετ δεν άλλαξε διαστάσεις. Τώρα, λοιπόν, τι; Προσδεθείτε γιατί θα εκπλαγείτε. Η νοικοκυρά δεν έλαβε μεν περισσότερες ντομάτες, αλλά ξέρει κατά που να εκτοξεύσει τις υπάρχουσες.

– Ποιό είναι το μήνυμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Θα μπορούσε, υποθέτω, να είναι το εξής: Η μεν εμπειρία τέχνην εποίησεν, η δ’ απειρία τύχην. “Αφού μνημόνια θα εφαρμόσουμε στο τέλος της ημέρας, αφήστε εμάς να το κάνουμε που έχουμε παρελθόν…”. Σωστό αυτό μεταξύ μας, πλην όμως η πολιτική ραδιενέργεια που έχουν συσωρεύσει εκπέμπει ακόμα και απωθεί. Η δε απροθυμία να εισάγουν ΝΕΑ πρόσωπα και να τα βάλουν μπροστά, θα τους κοστίσει και σε αυτές τις εκλογές. Φοβάμαι όμως, ότι αυτό είναι το τίμημα για την κάθε Βαρονία. Καθίσταται βαρετή και αντιπαθής και μάλλον …ανοϊκή.

– Ποιό είναι το μήνυμα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ;

Θυμάμαι εκείνο το “να αλλάξουμε τα πάντα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”, “νέοι ικανοί πολίτες στην πολιτική”. Δυστυχώς, η ετερόκλητη κοινοβουλευτική ομάδα από “μετεγγραφές” πολιτικά άστεγων στελεχών έχει διαψεύσει πάσα προσδοκία “αλλαγής”. Τώρα τι θα μας πει; Εκτός από προσφερόμενος στόκος σε κάποια συγκυβέρνηση, όπως λανσαρίστηκε ατυχώς το τελευταίο εξάμηνο, άλλο μήνυμα δεν υπάρχει ούτε κι εδώ.

Παραδόξως, λοιπόν, τα μοναδικά κόμματα με απόλυτα ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα αυτή τη στιγμή είναι η “Λαϊκή Ενότητα” του Λαφαζάνη, η ΧΑ και το ΚΚΕ.

ΤΗΑΤ’S BAD NEWS αγαπητά λοιπά κόμματα. Συγκεντρωθείτε. Οι τακτικές “οι άλλοι είναι κακοί” δεν θα βοηθήσουν εδώ… όπως δεν βοήθησαν και παλαιότερα. Να θυμάστε, η μόνη γόνιμη περιφρόνηση είναι εκείνη που αφορά τον εαυτό μας, γιατί έτσι μπορούμε να τον ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ και να τον ξαναπλάσουμε… και έχετε μόλις τρεις εβδομάδες καιρό για ρετούς, μέχρι την πιο άχρηστη και ανάγωγη εκλογική αναμέτρηση που έγινε ποτέ. Τικ τακ τικ τακ.

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:25:18+00:00 25 Αύγουστος, 2015|
RADIO CHAT