Ανθρωπισμός ή υποκρισία;

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Έτσι και η πρόσφατη ιλιγγιώδης έξαρση της μετανάστευσης (παράνομης ή μη, προς απόκτηση πολιτικού ασύλου ή για οικονομικούς λόγους), θα πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτή σε όλες της τις παραμέτρους, ώστε να αναζητηθεί λύση, προτού το φαινόμενο πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Είναι σαφές ότι σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο ικέτης είναι πρόσωπο ιερό. Είναι ανήθικο και ιερόσυλο ή απλώς απάνθρωπο να μην τον βοηθήσεις. Και έτσι πρέπει να είναι.

Δυστυχισμένοι άνθρωποι, κατατρεγμένοι από παρανοϊκούς δολοφόνους, συμμορίες που υποδύονται κρατικές εξουσίες και απλούς εγκληματίες, θα πρέπει να ξέρουν ότι η Ευρώπη είναι μια όαση ανθρωπισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκείας, προέλευσης, φυλής ή χρώματος.

MTASNFA1-656x410

Άλλο όμως αυτό και άλλο η κατάχρηση της παραπάνω ιερής υποχρέωσης από τον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι έχουν την μετατρέψει σε προσοδοφόρα μπίζνα, συγκρίσιμη με το γνωστό, όπλα – γυναίκες – ναρκωτικά.

Γιατί δεν έρχονται όλοι στην Ευρώπη!


suria--maxi-swma-me-swma-me-tous-tzixantistes-dinoun-oi-kourdoi-sto-kompani-2186904

Για κάθε μετανάστη, αντιστοιχούν δεκάδες άλλοι συμπατριώτες του, που παραμένουν στην πατρίδα τους, είτε επειδή επέλεξαν να πολεμήσουν για τα πιστεύω τους, είτε γιατί δεν είχαν χρήματα για να φύγουν, είτε τελικά γιατί δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


κομπανι-γυναικες

Αυτοί άραγε δεν αξίζουν κανένα σεβασμό και καμμιά βοήθεια; Αυτοί δεν υφίστανται άραγε περισσότερα δεινά από αυτούς που τελικά καταφτάνουν στην Ευρώπη και ξοδεύουν χρήματα για λεωφορεία, δουλεμπόρους, λαδώματα, σαπιοκάραβα, σκηνές και μετακινήσεις που θα φτάσουν μέχρι την κεντρική ή βόρεια Ευρώπη;

Προς θεού δεν εννοώ ότι οι αναξιοπαθούντες πρόσφυγες από τη Συρία δεν θα πρέπει να βοηθηθούν και να υποστηριχθούν. Λέω μόνο πως αυτοί έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, για τους όποιους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Η βοήθεια προς αυτούς, ανακουφίζει τους ίδιους, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.

Η λύση του προβλήματος είναι η εξάλειψη των αιτίων που κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και η υποστήριξη αυτών που τελικά δεν την εγκαταλείπουν.

ea8z7299

Αν αυτό σημαίνει πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, της εγκληματικότητας, της φτώχειας ή της διαφθοράς, τότε η Διεθνής κοινότητα πρέπει να τον κάνει. Άλλωστε τα τελευταία 25 χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει 3 πολέμους (2 στο Ιράκ και 1 στο Αφγανιστάν) και μια σειρά από άλλες ένοπλες επεμβάσεις, αμφιβόλου και συζητήσιμης αναγκαιότητας.

Από προσωπική πείρα, μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι και μια, σχετικά μικρή διεθνής δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας, μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή κάποιων στις εστίες τους αρκεί κάποιος να τους εξασφαλίζει, την προσωπική τους σωματική ακεραιότητα, την καθημερινή σίτιση, τη στέγαση και μια στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει κάτι;

newego_LARGE_t_420_54383838

Αν δεν γίνει, πολύ φοβάμαι πως όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι, θα αποκοιμίζουμε τις συνειδήσεις μας, ρίχνοντας μερικά ψίχουλα σε σχετικά εύπορους μετανάστες, θα πλουτίζουμε διεφθαρμένους πολιτικούς και εγκληματίες και θα εγκαταλείπουμε τους πραγματικούς ήρωες. Αυτούς που μένουν πίσω και μάχονται.

Αυτό όμως δεν είναι ανθρωπισμός. Είναι υποκρισία.

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:25:18+00:00 25 Αύγουστος, 2015|
RADIO CHAT