Μοιραία επιλογή

[cc_quote]ο Ούλαφ ερωτευτεί την Κορίνα[/cc_quote]Ο Ούλαφ Γιόχανσεν είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, που λατρεύει να διαβάζει βιβλία και να ακούει ιστορίες. Το αφεντικό του ακούει στο όνομα Χόφμαν και είναι ένας από τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών του Όσλο. Η γυναίκα του, η Κορίνα, έχει έναν εραστή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον σύζυγό της. Έτσι, αναθέτει στον δυσλεκτικό Ούλαφ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να τη φονεύσει.

Ο θάνατός της πρέπει όμως να φανεί σαν ατύχημα, γιατί στα εγκλήματα πάθους σχεδόν πάντα ο πρώτος που κατηγορείται από τις αρχές είναι ο σύζυγος. Ο πληρωμένος δολοφόνος όμως έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Δεν μπορεί να διεκπεραιώσει υποθέσεις με γυναίκες ελευθέρων ηθών, γιατί πολύ απλά τις ερωτεύεται. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν ο Ούλαφ ερωτευτεί την Κορίνα και βγάλει από το παιχνίδι της ζωής τον εραστή της;

Ο Τζο Νέσμπο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού στη Νορβηγία και κάτοχος ενός εντυπωσιακού ρεκόρ στη Μ. Βρετανία: τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 717.000 αντίτυπα μέσα στο 2011, που σημαίνει ότι ένα βιβλίο του πουλιέται ανά 27 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ αυτό τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της λίστας των πιο ευπώλητων συγγραφέων στη Μ. Βρετανία πιο ψηλά και από τον Stieg Larsson.

cover_aima_sto_xioni_nesbo_0

[cc_quote]τα φαινόμενα απατούν[/cc_quote]Στο «Αίμα στο χιόνι», ο γνωστός συγγραφέας καταφέρνει να πλάσει μία ιστορία με συνεχόμενες ανατροπές και έντονη δράση. Σ’αυτό συμβάλει και η προσωπικότητα του κεντρικού πρωταγωνιστή. Ο Ούλαφ δεν είναι ένας τυπικός εκτελεστής πληρωμένων συμβολαίων. Στη δουλειά μπήκε περισσότερο από σπόντα παρά από επιδεξιότητα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχει δουλέψει για κανέναν άλλον στο παρελθόν πέρα από τον Χόφμαν.

Παράλληλα, είναι αρκετά ευαίσθητος και νιώθει αρκετά μειονεκτικά λόγω του προβλήματος της δυσλεξίας που αντιμετωπίζει. Προσκολλιέται αναίτια πάνω στην Κορίνα, φανερώνοντάς μας την ανάγκη που έχει να αγαπηθεί πραγματικά από κάποιον. Έτσι, δίνεται στον συγγραφέα η δυνατότητα να ξεδιπλώσει ένα κομμάτι των επώδυνων ανθρώπινων σχέσεων και του έρωτα. Μέσω του κεντρικού χαρακτήρα ο αναγνώστης κατανοεί ότι οι άνθρωποι ξεκινούν να ζουν ουσιαστικά από τη στιγμή που βρίσκουν μία θέση στη ζωή των άλλων. Κι είναι αυτή η ανάγκη που πολλές φορές μας οδηγεί σε μοιραία λάθη.

Επιπλέον, η Κορίνα επωμίζεται στο μυθιστόρημα τον ρόλο της γυναίκας αράχνης. Έχει την οξυδέρκεια να εκμεταλλεύεται το αντρικό φύλλο επιδέξια και να κερδίζει εν τέλει ό,τι θέλει. Όλα αυτά τα επικίνδυνα χαρακτηριστικά της κρύβονται σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του μυθιστορήματος. Θα παρουσιαστούν την κατάλληλη στιγμή για να φανερώσουν μια ακόμα αλήθεια: τα φαινόμενα απατούν.

Εν ολίγοις, το πρώτο βιβλίο της διλογίας με τον τίτλο «Αίμα στο χιόνι» είναι ένα ευανάγνωστο αστυνομικό μυθιστόρημα που καταφέρνει να θίξει πολλές πτυχές της ζωής. Ο συγγραφέας παραπλανεί εντέχνως αρκετές φορές τον αναγνώστη και το αναπάντεχο τέλος του πονήματός του, αλλάζει σημαντικά την εικόνα που είχε πλάσει για τον κάθε χαρακτήρα. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μια εικόνα πολλές φορές αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Jo_nesbo (1)

NESBOMANIA NIGHT!

Το ΟΞΥΓΟΝΟ και το περιοδικό ARTCORE σας καλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo  με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς Χάρι Χόλε  και την έκδοση του νέου του βιβλίου ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στις 8 το βράδυ στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).

Δέκα αναγνώστες φαν του Nesbo και του διάσημου επιθεωρητή του παρουσιάζουν από πρώτο χέρι τον συγγραφέα και τα βιβλία του. Ο Αλέξανδρος Μυροφορίδης, ιδρυτής της ομάδας Gamecraft, θα συντονίζει και θα παρεμβαίνει.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πρέπει να στείλετε τα στοιχεία σας  (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) μαζί με ένα κείμενο 300 λέξεων για τον Jo Nesbo και τα βιβλία του (με ελεύθερο θέμα) στο e-mail info@oxygono-metaixmio.gr ώστε να παρουσιάσετε εσείς τον αγαπημένο σας συγγραφέα.

Η προθεσμία υποβολής των κειμένων λήγει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. Οι τρεις πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα κερδίσουν μια υπέροχη κασετίνα με βιβλία του Jo Nesbo!

Και το μεγάλο δώρο της βραδιάς: όσοι από τους αναγνώστες στείλουν το κείμενό τους θα μπουν σε κλήρωση, και ένας τυχερός θα κερδίσει ολόκληρη τη σειρά Χάρι Χόλε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310 260085 και στο e-mail info@oxygono-metaixmio.gr. Για την εκδήλωση στο facebook πατήστε εδώ.

 

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:25:20+00:00 28 Μάιος, 2015|
RADIO CHAT