Η συντέλεια του ελληνικού internet: 7/11

[cc_blockquote_left]επιχειρείται η κατάλυση κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην πληροφόρηση[/cc_blockquote_left]Οι περισσότεροι φίλοι μας γνωρίζετε την αδυναμία και την ευαισθησία μας στο maga.gr για μηνύσεις και αγωγές, ειδικά σε ζητήματα ελευθερίας του λόγου, πληροφόρησης κτλ. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, -ούτε κι εμείς μέχρι πολύ πρόσφατα-, είναι ότι μάλλον έχουμε και τον κατάλληλο μαγνήτη…

Η γνώση που μοιραζόμαστε μαζί σας εδώ έπεσε στην αντίληψή μας εντελώς τυχαία και αφορά σε μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Είναι ήδη γνωστό ότι η ΑΕΠΙ αξιώνει αμοιβή για οποιοδήποτε link προς σελίδα που προβάλλει υλικό που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της. Όμως αυτή η αίτηση είναι κάτι ολότελα διαφορετικό. Όταν πληροφορηθήκαμε στο maga.gr για το περιεχόμενο της αίτησης, την οποία έχουν υποβάλλει οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (όπως η ΑΕΠΙ, αλλά όχι μόνο) εναντίον των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (ISPs), αρχικά τραβήξαμε τα μαλλιά μας και γουρλώσαμε τα μάτια μας με τεράστια έκπληξη. Κατόπιν ξύσαμε το κεφάλι μας γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι δεν γνωρίζουν παρά ελάχιστοι για το ζήτημα και αυτό καθόλου τυχαία, βλ. παρακάτω (επομένως ….ΣΣσσσσσσσ).

Τα αιτήματα λοιπόν που έχουν οι οργανισμοί στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από όλες τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, είναι τουλάχιστον πρωτοφανή. Σημαίνουν, εντελώς αντικειμενικά, την κατάλυση κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην πληροφόρηση.

[cc_full_width_col background_color=»f1f1f1″ shadow_color=»888888″ radius=»6″] Περιλαμβάνουν καταρχήν την καθολική διακοπή πρόσβασης σε ιστοσελίδες οι οποίες, προσέξτε…, «πιθανολογείται (!) ότι συμμετέχουν σε κυκλώματα ψηφιακής πειρατείας». Ζητούν δηλαδή να διακόπτεται η πρόσβαση των ελλήνων χρηστών του internet σε ιστότοπους όπως το rapidshare, σε ιστότοπους με torrents και σε οποιαδήποτε σελίδα …τυχόν… περιλαμβάνει σχετικούς συνδέσμους (links).

Το καλύτερο όμως είναι ότι ζητούν στην αίτησή τους την παροχή στοιχείων που έχουν «κατεβάσει» οι συνδρομητές! Δηλαδή ζητούν έμμεσα την άρση του απορρήτου στις ενέργειες των συνδρομητών προκειμένου να πληροφορούνται για την ταυτότητά τους. Υποθέτουμε με σκοπό να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηνύσεις ή αγωγές, να ζητούν την κλήτευση των χρηστών κ.ο.κ.[/cc_full_width_col]

Η Οργουελική αυτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί:

στις 7 Νοεμβρίου, 2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

…κατόπιν αναβολής, που όπως καταλαβαίνουμε έχει επιτευχθεί με σκοπό να γνωμοδοτήσουν για το θέμα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η απόψή μας είναι ότι το ζήτημα δεν έχει λάβει δημοσιότητα για την αποφυγή θορύβου, πανικού και της ανάλογης πίεσης…, από τα blog και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλωσήλθατε στη νέα …κατάσταση;

Ούτε να το σκέφτεστε κύριοι. Ραντεβού στις 7 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ανοίγουμε τον σχετικό διάλογο στο group:
Copyrights & Internet

[cc_facebook_like]

Σχόλια

By | 2017-04-23T22:33:31+00:00 27 Μάιος, 2011|
RADIO CHAT